Momenteel kan je bij Mind the Body terecht voor deze yogastijlen:

Zachte Yin Yoga – Petra Neyt

Je zou wel meer willen bewegen maar je hebt last van je rug, pijnlijke gewrichten of spieren, te weinig energie…? Dan is functionele yin yoga helemaal iets voor jou!

Minimalistische yoga

Deze minimalistische vorm van yoga vergt een minimale inspanning om een maximaal resultaat te behalen. Trage en eenvoudige oefeningen zijn gericht op diepgaand ontspannen. Door je volle aandacht te richten op je lichaam, komt ook je hoofd tot rust.

Gerichte fysieke ontspanning en mindfulness zijn de hoofdingrediënten van Yin Yoga. Het is hierdoor de ultieme manier om snel en efficiënt je stress te verminderen. Stresscoaching zonder woorden, die ervaringsgericht is en bulkt van de daadkracht.

Een rustpunt

Door regelmatig een rustpunt in te plannen, zet je meteen stappen richting meer energie, meer bewegen, een betere balans tussen lichaam en geest, tussen werk en gezin.

We leven in een tijdperk waar we onszelf makkelijk voorbij lopen, verloren lopen in onze ambities. Yoga is een manier om terug te verbinden met jezelf. Wanneer je in je eigen kracht komt te staan, weegt het leven minder zwaar en ervaar je meer flow in wat je doet. Wat er rondom jou gebeurt slaat je niet meer zo snel uit je lood. Stress krijgt daardoor minder vat op jou. Je wordt mentaal en emotioneel weerbaarder.

De tijd die je in jezelf investeert, verdient zichzelf dubbel en dik terug.

Dat merk je vanaf de eerste sessie!

Klinkt geweldig! Wanneer is de eerstvolgende les?

Ontspannende Yang Yoga – Ellen Maes

Ellen geeft een dynamische yogales die het midden houdt tussen ontspanning en inspanning. Via een vinyasa flow wisselt ze krachtige poses (yang) af met stretching (yin) om het lichaam terug in balans te brengen en dit vanuit een mild bewustzijn van de eigen grenzen. Ze helpt de yogi om zijn focus terug naar binnen te brengen en zo de geest tot rust te laten komen.

Elke les bouwt Ellen op rond het kernthema balans: zowel wat betreft de balans tussen lichaam en geest, als tussen kracht en lenigheid. Ze linkt elke pose aan de ademhaling om zo de aandacht naar binnen te leiden en de yogi bewust te maken van alle subtiele gewaarwordingen in het lichaam.

Omdat elk lichaam anders is, geeft Ellen iedereen begeleiding op maat, en dit vanuit een acceptatie van de eigen beperkingen en sterktes. De yogi wordt gestimuleerd om met mildheid de practice uit te voeren: de grenzen van het lichaam op te zoeken maar niet te overschrijden, om zo geduldig te werken aan meer kracht, uithouding en lenigheid.

Klinkt geweldig! Wanneer is de eerstvolgende les?

Hatha – inspired yoga + BackMitra® – Joke Vanhamme

Voor wie?

Deze vorm van yoga is toegankelijk voor iedereen: zowel voor absolute beginners als voor gevorderden. Zin om te bewegen en tegelijk ruimte te maken voor ontspanning? Dan ben je hier op de juiste plaats

Asana’s

Door de houdingen stretchen en strekken we onze spieren. De asana’s (houdingen) die we uitoefenen hebben een positieve invloed op je uithoudingsvermogen, je lenigheid, je gevoel voor evenwicht en vitaliteit. Je traint daarbij ook aandacht en alertheid doordat je je telkens weer concentreert op de juiste beweging en het aannemen van de houdingen. De houdingen kunnen statisch of dynamisch (flow) zijn. In elke pose wordt aandacht besteed aan een correcte alignement (uitlijning van de wervelkolom).

BackMitra® wat?

De BackMitra® heeft bewezen een grote hulp te zijn om rugpijn, schouderpijn en nekpijn te voorkomen en verlichten. Door de BackMitra® te gebruiken oefen je druk uit op plaatsen van de wervelkolom waar er door stress, gespannen spieren of gewoontehoudingen een kromming is. Door dit regelmatig te doen zullen de wervels naar een nieuwe -beter uitgelijnde- positie bewegen en krijgen onderliggende spiergroepen de kans te ontspannen. Na enige tijd blijft de wervelkolom steeds langer in de nieuwe positie en keert je rug naar zijn natuurlijke gezonde toestand terug. Regelmatig zullen we de les starten met enkele oefeningen op de BackMitra®.

Ontspanning

We eindigen elke les met heerlijke ontspanning.

Laughter Yoga – Diana Mogosanu

Laughter Yoga is an unique concept, where anyone can laugh without sharing jokes, comedy or humor. Laughter Yoga combines laughter exercises with deep breathing exercises. It involves laughing, playful movements and eye contact. 

How can it help you?

  • Good Mood and More Laughter: Laughter Yoga helps to change your mood by releasing so called “happiness” hormones from your brain cells called endorphins. You will have a good mood throughout the day and gradually you will laugh more than you normally do.
  • Anti- Stress exercises: Laughter Yoga is like a cardio workout which brings more oxygen to the body and brain thereby making one feel more energetic and relaxed.
  • Health Benefits: Laughter Yoga reduces the stress and strengthens the immune system. You will not fall sick easily and if you have some chronic health conditions, you will heal faster.
  • Improves Quality of Life: Laughter is a positive energy which helps people to connect with other people quickly and improves relationships. It helps us create and maintain sharing, caring relationships.
  • Positive Attitude in Challenging Times :  Laughter helps to create a positive mental state to deal with negative situations and negative people. It gives hope and optimism to cope with life’s situations.

Jouw Favoriete yogastijl

Ken (of ben) je iemand die een paar uur per week yoga zou willen geven? Neem dan zeker contact met ons op!

petra@mtrx.be of0491/95.41.57

Dru Yoga – Line Claus

Yoga omvat de klassieke houdingen, ademhalingstechnieken, handgebaren, meditatie en relaxatie. Dru yoga voegt deze elementen samen tot vloeiende en dynamische sequenties en versterkt die met affirmaties en visualisaties. Het geheel vormt een gracieuze en diepwerkende unieke vorm van yoga die je te toelaat te onthaasten, te ontstressen en te ontspannen.

Dru yoga kan je helpen je authentieke kracht te ontdekken, Je versterkt met dru yoga je rug- en buikspieren; je kernstabiliteit neemt toe.

Dru yoga gaat uit van zachte, vloeiende bewegingen en een gecontroleerde ademhaling.

De gewrichten worden “zacht” gehouden tijdens het bewegen : dit creëert soepelheid op verschillende niveaus. De spieren worden bewust actief gehouden: dit zorgt voor een krachtige uitstraling

EnergyBlockRelease – reeksen

Deze reeksen zijn gemakkelijk in te oefenen en zorgen voor ontspanning op fysiek, emotioneel en mentaal vlak.

Alle bewegingen starten vanuit een soepele wervelkolom. Die ondersteunt niet alleen de yogabeoefening maar ook een optimale gezondheid. De golfbeweging en rotatie van de wervelkolom zijn dan ook basisoefeningen binnen dru en kernstabiliteit is in elke houding van wezenlijk belang.

In de vloeiendheid van bewegen creëert Dru yoga vele krachtige momenten van stilte: Dru momenten van helderheid, innerlijke kalmte, toegang tot de kracht van het hart.

Iedereen kan vlot instappen met om het even welke conditie of constitutie: beweeg en ervaar je lichaam, je gemoed, jezelf. Kom het zelf ervaren bij Matrix yoga!

Wie is Line Claus?

Line kwam een tiental jaar geleden in aanraking met yoga toen ze zwanger was van haar zoon. Op dat moment was ze werkzaam als jongerenpsychologe. Niet zo veel later liep Line helemaal warm voor Dru yoga. Een negental jaar later, in het jaar dat haar dochter werd geboren rondde Line haar Dru yoga docenten opleiding af en besloot ze mensen te gaan begeleiden via yoga in plaats van psychotherapie.

Wat Line zo aanspreekt in Dru yoga is de warme serene sfeer die ervan uitgaat en het feit dat Dru yoga helemaal niet prestatiegericht is en bijgevolg toegankelijk is voor iedereen, binnen de grenzen van zijn of haar mogelijkheden. Line houdt ervan met mensen op weg te gaan om hen meer lichaamsbewustzijn te laten ervaren. Ze beschouwt het als haar missie mensen thuis helpen te komen bij zichzelf en rust en stilte te laten ervaren via beweging.

Dru yoga leert me steeds meer

vanuit mijn hart te leven

en daardoor het hoogste in mezelf

te vinden en aan te spreken.

Intens dankbaar en nog elke dag verwonderd

over de schoonheid van mijn innerlijke reis,

ervaar ik het als een voorrecht om via yoga

iets van het Licht te mogen doorgeven.”

www.lineclauslovesyoga.com

Waar en wanneer verwacht je me?