Petra Neyt

Ik wil niet leven met de handrem op. Ik ken eigenlijk niemand die dit wél wil, maar zie het steeds vaker rondom mij gebeuren. Het is mij ook overkomen. Yoga heeft mij geholpen om als een feniks uit mijn as te herrijzen. Yoga is voor mij therapie zonder woorden. Een ongelofelijk accelerator voor persoonlijke groei.

Ik gaf in 2013-2015 intensieve yogalessen waarin mensen op basis van wilskracht en doorzettingsvermogen hun fysieke grenzen verleggen. Mind over matter. Wat ik snel ontdekte is dat wilskracht en doorzettingsvermogen vaak net deel zijn van het probleem. Wanneer geven we nog toe aan de noden van ons lichaam? Wie gaat er slapen van zodra hij merkt dat hij moe is? Al te vaak dicteert ons hoofd wat ons lichaam kan, zal en moet. Onze ‘ratio’ heeft het monopolie, en monopolies zijn nooit gezond.

Ik ging op zoek naar andere yogavormen en ontdekte yin yoga. Dit stond haaks op alles wat ik tot nu toe gedaan had. Het was heel ingetogen, bijna meditatief. Maar het werkte enorm krachtig. Het gaf me een gevoel van controle, rust. Verbeterde mijn relativeringsvermogen, waardoor ik mijn energie gerichter kon besteden aan zaken die écht belangrijk zijn.

Paradoxaal genoeg realiseerde ik enorme vooruitgang door te leren stilstaan. Deze ervaring wil ik met zoveel mogelijk mensen delen.

“I just
LOVE
how yoga
completes life,
my life,
me”

Petra Neyt

“When
your face
is calm
like a monk,
with sweet
invisible
smile,
its yoga”

Pankaj Sharma

Pankaj was born and belong to the Himalayan region of North India. To find
true purpose of life, to live and not just spend the life, he started his journey of
yoga. In the year 2013-2014, he followed yoga sadhna courses in Delhi and
Rishikesh, India. Later he did certificate course from Morarji Desai National
Institute of Yoga, Delhi. During his bioscience engineering studies in Belgium,
he continued yoga learning from Yogalife.

Pankaj has been teaching Yoga in India even before he came to Belgium in
2016. In Ghent, he started teaching group of students and researchers. Later
he organised free Yoga and meditation event on International Yoga Day, the
21 st June, 2018 in Ghent University’s faculty of bioscience engineering. From
August, 2018 he started teaching yoga professionally in yoga studios of
Belgium. He is teaching Hatha Yoga, Yoga for back and spine, Yin yoga and
Yoga Nidra classes.

He connects science and yoga to live a happy and healthy medicine free life.
Experience your true self through yoga and understand the scientific links to
yogic practices with Pankaj.

Ineke Eechaute

Ineke’s yogalessen houden balans tussen Yin & Yang via poses, ademhalingsoefeningen, meditatie en filosofie.

Ineke combineert haar tien jaar ervaring als gymnastiek coach met inzichten uit de Hatha Teacher Training Course van Yogalife (200u). Ook volgde ze aansluitend een yin & anatomie functionele opleiding (50u) bij The Fat Yogis.

“Yoga geeft mij de energie, balans én rust die ik ook vind in de natuur. Het zuivert mijn lichaam en geest. Deze ervaring kunnen delen met anderen maakt mij een heel gelukkig mens. Ik help mensen die balans te ervaren en hun pure zelf te ontdekken. In mijn lessen is het belangrijker hoe een houding voelt dan hoe een houding er esthetisch uitziet. We gaan voor goed genoeg.”

Haar dynamische Hatha ochtendlessen en rustgevende Gentle yoga avondlessen helpen jou je hoofd helemaal leeg te maken. Denk aan hatha flows/slows, balanshoudingen, zon- en maangroeten, stretches van kop tot teen (nek/schouders/rug/heup),.. En telkens een ontspannen bodyscan (yoga nidra) om de les af te ronden.

Celine Willmore

Celine leerde yoga zo’n tien jaar geleden kennen, wanneer ze voor het eerst een studio binnenstapte. Enkele jaren lang volgde ze hier en daar eens een les, nu eens Hatha, dan weer Vinyasa of Yin. Het was pas na een opleiding in mindfulness, dat ook yoga een andere dimensie voor haar kreeg.

Wanneer ze in 2019 op wereldreis vertrok, kreeg yoga een nog grotere plek in haar leven. Nu was er tijd om het echt allemaal te ontdekken. En dus schreef ze zich niet veel later in voor de Hatha Teacher Training Course (200u) bij Yogalife. Op dit moment volgt ze de vervolgopleiding Yoga Nidra (60u) ook bij Yogalife.

“Yoga leerde me mijn lichaam op een andere manier bekijken. Alsof ik echt leerde luisteren. Het brengt zoveel rust, ruimte in m’n hoofd en leert me telkens opnieuw veel bij over mezelf.”

Ik combineer in mijn lessen rustige maar toch krachtige Hatha met een vleugje mindfulness. Voelen wat een pose doet, voelen wat jouw lichaam doet, zonder focus op prestatie. Elke les sluit ik af met een bodyscan (Yoga Nidra), om zo helemaal ontspannen terug naar huis te kunnen keren.