Petra Neyt

Ik wil niet leven met de handrem op. Ik ken eigenlijk niemand die dit wél wil, maar zie het steeds vaker rondom mij gebeuren. Het is mij ook overkomen. Yoga heeft mij geholpen om als een feniks uit mijn as te herrijzen. Yoga is voor mij therapie zonder woorden. Een ongelofelijk accelerator voor persoonlijke groei.

Ik gaf in 2013-2015 intensieve yogalessen waarin mensen op basis van wilskracht en doorzettingsvermogen hun fysieke grenzen verleggen. Mind over matter. Wat ik snel ontdekte is dat wilskracht en doorzettingsvermogen vaak net deel zijn van het probleem. Wanneer geven we nog toe aan de noden van ons lichaam? Wie gaat er slapen van zodra hij merkt dat hij moe is? Al te vaak dicteert ons hoofd wat ons lichaam kan, zal en moet. Onze ‘ratio’ heeft het monopolie, en monopolies zijn nooit gezond.

Ik ging op zoek naar andere yogavormen en ontdekte yin yoga. Dit stond haaks op alles wat ik tot nu toe gedaan had. Het was heel ingetogen, bijna meditatief. Maar het werkte enorm krachtig. Het gaf me een gevoel van controle, rust. Verbeterde mijn relativeringsvermogen, waardoor ik mijn energie gerichter kon besteden aan zaken die écht belangrijk zijn.

Paradoxaal genoeg realiseerde ik enorme vooruitgang door te leren stilstaan. Deze ervaring wil ik met zoveel mogelijk mensen delen.

“I just
LOVE
how yoga
completes life,
my life,
me”

Petra Neyt

“When
your face
is calm
like a monk,
with sweet
invisible
smile,
its yoga”

Pankaj Sharma

Pankaj was born and belong to the Himalayan region of North India. To find
true purpose of life, to live and not just spend the life, he started his journey of
yoga. In the year 2013-2014, he followed yoga sadhna courses in Delhi and
Rishikesh, India. Later he did certificate course from Morarji Desai National
Institute of Yoga, Delhi. During his bioscience engineering studies in Belgium,
he continued yoga learning from Yogalife.

Pankaj has been teaching Yoga in India even before he came to Belgium in
2016. In Ghent, he started teaching group of students and researchers. Later
he organised free Yoga and meditation event on International Yoga Day, the
21 st June, 2018 in Ghent University’s faculty of bioscience engineering. From
August, 2018 he started teaching yoga professionally in yoga studios of
Belgium. He is teaching Hatha Yoga, Yoga for back and spine, Yin yoga and
Yoga Nidra classes.

He connects science and yoga to live a happy and healthy medicine free life.
Experience your true self through yoga and understand the scientific links to
yogic practices with Pankaj.

Nils Everd Bracke

Ik kwam voor het eerst in contact met yoga als student tijdens mijn stage in India. Vrijwel meteen voelde ik dat het ‘iets’ met me deed dat ik moeilijk onder woorden kon brengen. Dit bleek het begin van een ontdekkingsreis die nooit stoppen zal.

Door yoga leerde ik meer dan ooit mezelf kennen, en dit als een proces dat continu is. Vanuit het leren kennen, het ‘zien’, kwam het aanvaarden, een soort bevrijdend comfort met mezelf. Dagelijks brengt yoga mij meer rust, tot in die mate dat het nog moeilijk weg te denken is uit mijn leven.

Ik kwam terecht bij Yogalife, van waaruit ik de beginselen van Raja yoga en Hatha yoga verder exploreerde.  Het lesgeven werd voor mij een wederkerige ervaring, die mij voedt en mij dichter brengt bij de essentie.
In een wereld waar prestatie, tijdsnood en hoge verwachtingen te vaak de norm zijn, is het goud waard om stil te staan en inwaarts te keren, waar men de innerlijke kracht kan omhelzen die ons door moeilijke momenten heen helpt. Met veel plezier tref ik jou in een les om dit na te streven!

Aurélie De Meyst

Tijdens een turbulente periode van gezondheidsproblemen, om haar lichaam toch
wat te blijven bewegen, startte Aurélie met het beoefenen van gentle vinyasa yoga.
Al snel voelde ze de ongelooflijke voordelen op haar gezondheid en werd ze verliefd
op wat yoga met eens mens kan doen.

’Yoga had toen onverwachts zó een positieve impact op mijn fysieke én mentale
gezondheid. Mijn leven zou er nu helemaal anders uitzien als ik toen mijn weg naar
de mat niet had gevonden. Daar ben ik van overtuigd.’

Aurélie besloot na 6 jaar haar passie te volgen en in 2020 nam zij deel aan de 200H
YTT bij True North Vinyasa. In haar lessen vinyasa flow, wil ze jou op een nieuwe
manier laten kennis maken met je lichaam en geest. Op zoek gaan naar de plaatsjes
waar er misschien minder vertrouwen, of misalignment zit. Die plaatsjes met veel
liefde en zachtheid benaderen, omarmen en toelaten. Integratie van lichaam, geest
en ziel op een ongedwongen manier.

Daarnaast geeft Aurélie ook lessen zwangerschapsyoga. Ze neemt je mee in de
wondere wereld van je zwangerschap en geeft je de tools om met een dieper
vertrouwen toe te leven naar jouw arbeid, bevalling en de periode nadien. Ze
combineert haar kennis als studente vroedkunde met de waardevolle inzichten van
de 80H prenatal YTT die zij in 2021 volgde bij Arhanta Online Academy. Zo begeleidt zij jou deskundig doorheen deze speciale periode in je leven.

Maaike Waterschoot

Op een moment waar mijn innerlijke wereld botste met de buitenwereld, heeft yoga mij geholpen om de beide met elkaar in harmonie te brengen. Al lijkt het soms zo, het is geen magie. Yoga verbindt geest, lichaam en omgeving, en brengt je uiteindelijk terug thuis bij jezelf. Het is een ontdekkingstocht van je diepste wezen die een sterke vertrouwensband tussen jezelf en je lichaam creëert.
Yoga laat toe om in het moment te zijn en opnieuw adem te halen. Yin Yoga is voor mij het ultieme overgeven aan het moment. Enkele minuten loslaten en gewoon zijn. Zalig!
Yin geeft je de unieke kans om te ontdekken hoe een houding het beste voor jou werkt zodat je ten volle van jouw yoga kan genieten.
Ga met mij mee op deze ontdekkingstocht van lichaam en geest. Leer om de yoga asana’s te vormen rond jouw lichaam. Laat je geest en lichaam ontspannen in rust en stilte. Een moment voor jezelf waar je hele wezen adem kan halen.

Jelle Solemé

Het is ondertussen 4 jaar geleden dat Jelle naar India trok en haar Hatha Yoga Teacher Training (200) behaalde. Na deze intensieve opleiding besloot ze om in te trekken bij haar leraar en zijn gezin in een klein, afgelegen dorpje om zich nog verder te verdiepen in de yogaleer. Sindsdien is ze nooit meer gestopt met het beoefenen van yoga.

“Yoga is hetgeen wat mijn geest en lichaam weer leven heeft ingeblazen toen het niet meer levendig aanvoelde. Ik hoop dat wat yoga met mij gedaan heeft aan zoveel mogelijk mensen te laten zien en voelen.”

Een jaar geleden trok ze naar Mexico om daar een Vinyasa Yoga Teacher Training (200) te volgen. Zo kan je zowel de balancerende hatha, als dynamische vinyasa invloeden terugvinden in haar lessen. Actie en rust wisselen elkaar af. Soms is het ontspannend, andere keren wat meer op kracht en flexibiliteit.

Olga Kunicka

Meer info over Olga volgt gauw 🙂