Petra Neyt

Ik wil niet leven met de handrem op. Ik ken eigenlijk niemand die dit wél wil, maar zie het steeds vaker rondom mij gebeuren. Het is mij ook overkomen. Yoga heeft mij geholpen om als een feniks uit mijn as te herrijzen. Yoga is voor mij therapie zonder woorden. Een ongelofelijk accelerator voor persoonlijke groei.

Ik gaf in 2013-2015 intensieve yogalessen waarin mensen op basis van wilskracht en doorzettingsvermogen hun fysieke grenzen verleggen. Mind over matter. Wat ik snel ontdekte is dat wilskracht en doorzettingsvermogen vaak net deel zijn van het probleem. Wanneer geven we nog toe aan de noden van ons lichaam? Wie gaat er slapen van zodra hij merkt dat hij moe is? Al te vaak dicteert ons hoofd wat ons lichaam kan, zal en moet. Onze ‘ratio’ heeft het monopolie, en monopolies zijn nooit gezond.

Ik ging op zoek naar andere yogavormen en ontdekte yin yoga. Dit stond haaks op alles wat ik tot nu toe gedaan had. Het was heel ingetogen, bijna meditatief. Maar het werkte enorm krachtig. Het gaf me een gevoel van controle, rust. Verbeterde mijn relativeringsvermogen, waardoor ik mijn energie gerichter kon besteden aan zaken die écht belangrijk zijn.

Paradoxaal genoeg realiseerde ik enorme vooruitgang door te leren stilstaan. Deze ervaring wil ik met zoveel mogelijk mensen delen.

“I just
LOVE
how yoga
completes life,
my life,
me”

Petra Neyt

“When
your face
is calm
like a monk,
with sweet
invisible
smile,
its yoga”

Pankaj Sharma

Pankaj was born and belong to the Himalayan region of North India. To find
true purpose of life, to live and not just spend the life, he started his journey of
yoga. In the year 2013-2014, he followed yoga sadhna courses in Delhi and
Rishikesh, India. Later he did certificate course from Morarji Desai National
Institute of Yoga, Delhi. During his bioscience engineering studies in Belgium,
he continued yoga learning from Yogalife.

Pankaj has been teaching Yoga in India even before he came to Belgium in
2016. In Ghent, he started teaching group of students and researchers. Later
he organised free Yoga and meditation event on International Yoga Day, the
21 st June, 2018 in Ghent University’s faculty of bioscience engineering. From
August, 2018 he started teaching yoga professionally in yoga studios of
Belgium. He is teaching Hatha Yoga, Yoga for back and spine, Yin yoga and
Yoga Nidra classes.

He connects science and yoga to live a happy and healthy medicine free life.
Experience your true self through yoga and understand the scientific links to
yogic practices with Pankaj.

Sofie Van Rensbergen

Toen ik begon met mijn studies in Gent volgde ik heel veel danslessen hedendaagse dans, maar ook ballet. Ik hield ervan om vrij te bewegen op muziek. Geleidelijk aan leerde ik yoga kennen en begon ik meer yogalessen te volgen dan danslessen. Uiteindelijk besloot ik in 2019 om de Yoga Teacher Training te volgen bij Yogalife. Dit was voor mij het begin van een nieuwe manier van leven en denken.

In 2021 volgde ik ook een Yin Yoga opleiding (50u) bij Mirjam Wagner. Dit deed me beseffen hoe belangrijk het is om tijd te maken om te vertragen en de balans tussen Yin en Yang op te zoeken.
Voor mij betekent yoga rust vinden in mijn lijf en in mijn hoofd. Het geeft mij een bepaalde focus, waardoor het mij helpt om betere keuzes te maken en rustiger in het leven te staan. Ik hoop dat ik dit ook aan jou kan meegeven in mijn lessen.

Aurélie De Meyst

Tijdens een turbulente periode van gezondheidsproblemen, om haar lichaam toch
wat te blijven bewegen, startte Aurélie met het beoefenen van gentle vinyasa yoga.
Al snel voelde ze de ongelooflijke voordelen op haar gezondheid en werd ze verliefd
op wat yoga met eens mens kan doen.

’Yoga had toen onverwachts zó een positieve impact op mijn fysieke én mentale
gezondheid. Mijn leven zou er nu helemaal anders uitzien als ik toen mijn weg naar
de mat niet had gevonden. Daar ben ik van overtuigd.’

Aurélie besloot na 6 jaar haar passie te volgen en in 2020 nam zij deel aan de 200H
YTT bij True North Vinyasa. In haar lessen vinyasa flow, wil ze jou op een nieuwe
manier laten kennis maken met je lichaam en geest. Op zoek gaan naar de plaatsjes
waar er misschien minder vertrouwen, of misalignment zit. Die plaatsjes met veel
liefde en zachtheid benaderen, omarmen en toelaten. Integratie van lichaam, geest
en ziel op een ongedwongen manier.

Daarnaast geeft Aurélie ook lessen zwangerschapsyoga. Ze neemt je mee in de
wondere wereld van je zwangerschap en geeft je de tools om met een dieper
vertrouwen toe te leven naar jouw arbeid, bevalling en de periode nadien. Ze
combineert haar kennis als studente vroedkunde met de waardevolle inzichten van
de 80H prenatal YTT die zij in 2021 volgde bij Arhanta Online Academy. Zo begeleidt zij jou deskundig doorheen deze speciale periode in je leven.

Celine Willmore

Celine leerde yoga zo’n tien jaar geleden kennen, wanneer ze voor het eerst een studio binnenstapte. Enkele jaren lang volgde ze hier en daar eens een les, nu eens Hatha, dan weer Vinyasa of Yin. Het was pas na een opleiding in mindfulness, dat ook yoga een andere dimensie voor haar kreeg.

Wanneer ze in 2019 op wereldreis vertrok, kreeg yoga een nog grotere plek in haar leven. Nu was er tijd om het echt allemaal te ontdekken. En dus schreef ze zich niet veel later in voor de Hatha Teacher Training Course (200u) bij Yogalife. Op dit moment volgt ze de vervolgopleiding Yoga Nidra (60u) ook bij Yogalife.

“Yoga leerde me mijn lichaam op een andere manier bekijken. Alsof ik echt leerde luisteren. Het brengt zoveel rust, ruimte in m’n hoofd en leert me telkens opnieuw veel bij over mezelf.”

Ik combineer in mijn lessen rustige maar toch krachtige Hatha met een vleugje mindfulness. Voelen wat een pose doet, voelen wat jouw lichaam doet, zonder focus op prestatie. Elke les sluit ik af met een bodyscan (Yoga Nidra), om zo helemaal ontspannen terug naar huis te kunnen keren.

Jelle Solemé

Het is ondertussen 4 jaar geleden dat Jelle naar India trok en haar Hatha Yoga Teacher Training (200) behaalde. Na deze intensieve opleiding besloot ze om in te trekken bij haar leraar en zijn gezin in een klein, afgelegen dorpje om zich nog verder te verdiepen in de yogaleer. Sindsdien is ze nooit meer gestopt met het beoefenen van yoga.

“Yoga is hetgeen wat mijn geest en lichaam weer leven heeft ingeblazen toen het niet meer levendig aanvoelde. Ik hoop dat wat yoga met mij gedaan heeft aan zoveel mogelijk mensen te laten zien en voelen.”

Een jaar geleden trok ze naar Mexico om daar een Vinyasa Yoga Teacher Training (200) te volgen. Zo kan je zowel de balancerende hatha, als dynamische vinyasa invloeden terugvinden in haar lessen. Actie en rust wisselen elkaar af. Soms is het ontspannend, andere keren wat meer op kracht en flexibiliteit.

Olga Kunicka

Meer info over Olga volgt gauw 🙂