Eerst het slechte nieuws…

Of er bij MatrixYoga ook kinderyoga wordt gegeven? Het wordt mij vaak gevraagd. Ook al is het antwoord nee, toch ben ik er van overtuigd dat dit geen teleurstelling moet zijn. Ik heb namelijk iets te bieden wat minstens even waardevol is: ontspannen en veerkrachtige ouders!

Want hoe je ’t ook draait of keert: kinderen leren meer van wat wij doen, dan van wat wij zeggen. Laat staan van wat wij hen vertellen dat zij zouden moeten doen, maar dan zelf niet doen… Maar we hebben nu eenmaal het beste voor met onze kinderen. En als het op onszelf aankomt zijn we eerder geneigd van toch nog juist even een klein beetje door te zetten. Maar welk signaal geven we hiermee? Het is helemaal ok om te blijven geven wat je eigenlijk al lang niet meer hebt? Elke dag moe lopen is de gewoonste zaak van de wereld?

Om dan nog te zwijgen van hoe onze eigen stress onze lichaamstaal en woordgebruik beïnvloedt. Kinderen hebben ongelofelijk gevoelige voelsprieten. (Wij hadden die vroeger trouwens ook, vooraleer we op de schoolbanken collectief gedrild werden om stil te zitten, onze eigen onrusten slechts op gezette tijdstippen gedoseerd mochten uiten, en alle aandacht uitdrukkelijk naar de ratio werd geleid. Maar dat is voer voor een ander verhaal.) Voelsprieten die onze stress meteen oppikken en deze met een eigen creatieve twist opnieuw aan ons serveren. En zo gaat dat heen en weer tot… je kent het wel.

… dan het goede!

Uiteraard is dit geen of-verhaal. Natuurlijk zijn ook je kinderen gebaat bij een moment om tot rust te komen. En zullen ze de rest van hun leven baat hebben bij de band die ze dankzij yoga opbouwen met hun lichaam. Dus wil je ook je kinderen laten delen in de vreugde, dan ben je bij Cindy Devos aan het juiste adres.

Maar lieve ouders, doe intussen ook jezelf een groot cadeau. Neem op tijd de tijd om te ontspannen. Uw veerkracht én uw kinderen zullen u dankbaar zijn!

Petra

Yoga Coach

petra@mtrx.be